Kujt po ia lënë fajin gratë për mos denimin e “dûnûesvé”

Një vrÀ,sje tjetër e një gruaje në qytetin e Ferizajt në Kosovë e ka alarmuar sërish shoqërinë për dhûnën në familje. Kjo është vetëm një nga tri vrasjet e grave brenda një viti si pasojë e dhû,nës në familje.

Një tjetër vr,Àsje e një të reje 18 vjeçare së fundi në Ferizaj prej, sipas dyshimeve, nga i fejuari i saj, tronditi sërish Kosovën. Një 18 vjeçare është lënë pa shenja jete para spitalit të këtij qyteti nga dy persona që ishin larguar pa gjurmë. Policia arrestoi të dyshuarit dhe u kuptua se i dyshuari kryesor ishte burri i saj.
Opinioni publik në Kosovë i shokuar nga ky rast shprehu indinjatën duke organizuar disa protesta në qytetin e ngjarjes ma ka bre si dhe në Prishtinë.

Protesta kundër vr Às jes së 18 vjeçares nisi fillimisht para stacionit policor dhe prokurorisë në qytetin e Ferizajt, duke vazhduar edhe disa ditë para Ministrisë së Drejtësisë, Ministrisë së Punëve të Brendshme dhe Qeverisë së Republikës së Kosovës në Prishtinë.